Natural vs retocs

    Es ben cert que en el mon de la fotografia, tenim tantes bones fotos com gustos dels fotògrafs. El tipus de processat que li dona una persona pot ser completament diferent al que li dona una altre, i tot i ser la mateixa imatge, semblar dues coses completament diferents.

 

    El que a vegades ens passa, es que ens centrem en el resultat final de la foto, que tot es vegi be, el màxim rang dinàmic possible, no volem perdre detall, sense parar-nos a pensar, que en segons quines ocasions, el mes important, el que li dona tota la força a una imatge, es conservar l' ambient original d' allí on som. En l' exemple que he posat a l' esquerra, es veu prou be el que vull dir.

 

    A la meitat de la dreta, està la foto original i a l' esquerra estan pujades les ombres, l' exposició en general, i baixades les llums altes per a equilibrar-ho tot. S' aprecien molt millor els detalls a la versió processada, però sense cap mena de dubte, s' ha perdut tot l' ambient d' església en penombra.que es pretenia.

    Mes avall us deixo les fotos ampliables i jutgeu per vosaltres mateixos. Les dos son perfectament vàlides. Cada una expressa una cosa diferent. 

    No oblideu comentar el que us sembla cada tipus d' acabat o si teniu algun dubte al final de la pàgina, o a l' enllaç del Facebook.

    

    Càmera integrada al mobil Acer E600, la qualitat, doncs la que hi ha... no dona per mes.