Tauletes gràfiques

    Que es una tauleta gràfica?

   

    Doncs es una pregunta que no em sorprèn massa, ja que fins no fa gaire, jo no en tenia.

 

    La qüestió es: ens serà útil?

 

    Bé, tot depèn del temps que es dediqui a processar i/o retocar les fotos que fem. Està clar que si disparem en automàtic, en format JPG i tot el que fem es passar les nostres imatges a un ordinador o com a molt tocar nivells o contrast, no necessitem per a res una eina com aquesta, tot i no ser de les mes cares en la seva gama amateur.

 

    La gràcia d' aquest aparell, se la trobarem quan processem fitxers RAW i també si us agrada fer retocs o fotomuntatges. 

 

 

    Tots ens hem trobat que volem fer una selecció a una imatge amb el nostre programa d' edició gràfica, i la precisió que ens dona el ratolí o el nostre dit, es mínima, doncs per a això està la tauleta. Aquest aparell consta d' una superfície que respon a la pressió i les traces d' un llapis especial per a la tauleta, que fa que seleccionar o dibuixar sigui tan senzill com fer-ho amb paper i llapis.

 

    Sobre les marques... 

 

    En això com en tot, s' ha de mirar be quina utilitat se li donarà. Si ens deixem guiar únicament per les opinions de la gent, probablement acabarem amb una Wacom, de la que no poso en dubte la seva qualitat, però, si la utilitat que se li ha de donar es a nivell amateur, ja s' obre tot un ventall de marques mes assequibles. 

 

    Jo finalment vaig optar per una Huion 610 PRO, ja que tenia bones critiques, i per un preu lleugerament inferior tenia enlloc d' una Wacom intuos de 18 x 21 cm, una tauleta de 42 x 25 cm. Potser estic errat, però crec que a mes superfície de treball, mes precisió a la pantalla.

 

    Si es cert que les Wacom, amb el preu, t' inclouen la llicencia de dos programes, cosa que al meu parer les encareix, i que personalment, no m' interessava,  ja que ja tinc programa d' edició i retoc, i d' altra banda, les Wacom donen l' opció a configurar les tecles de manera personalitzada en cada programa on s' utilitzarà, mentre que la Huion es mes limitada en aquest aspecte. També es important, que us fixeu que l' aparell sigui compatible amb el vostre sistema operatiu, ja que molta gent, segueix aferrada al Windows XP, i cada cop mes marques deixen de fer productes per a XP i Vista.

 

    Un altre tema a tenir en conta, es que la Huion ve, amb quatre puntes de recanvi pel llapis, que a mes es recarregable mitjançant cable USB també inclòs.

 

    Avantatges que ens dona la tauleta?

 

    Si volem treballar amb pinzells mes durs o mes suaus, nomes cal pressionar mes o menys sobre la tauleta i no cal anar a modificar-lo a la barra d' eines. Els filtres d' ajust es poden aplicar amb la mateixa facilitat. Al tenir set tecles físiques, setze tecles virtuals i dos botons al llapis, es àltament configurable i es molt fàcil d' adaptar a les necessitats de cada persona, simplificant les passes a seguir i estalviant-nos temps.

En resum, una eina, que si be no utilitzaré a diari, si em facilitarà la feina del processat.

 

 

    Recordeu, qualsevol dubte o aclariment, estaré encantat de respondre-us.