Taller d' herbes al riu Sénia

  

    Aquest dissabte 23 de maig, es va fer a La Sénia un taller d' herbes amb propietats medicinals.

   

La ruta, va començar pel camí que baixa des de l' ajuntament, direcció al molí de la Vella, i allí mateix ja vàrem començar a identificar plantes, com la malva o el citró groc.

 

    Dúiem una mena de xuletes, consistents en dos fulls mida Din-a-4 per davant i per darrera, plens de noms de plantes i explicacions de les seves propietats, per sort dels profans com jo, que permetien enllaçar els teus apunts amb el numero de planta de la xuleta.

    De baixada pel camí, que jo recordi vam trobar plantes d' allò mes habituals per la zona, tant, que ja ni els prestem atenció quan anem tot passejant, com ara el romaní (romer), la farigola (timó) o la sajolida, així com d' altres no tan conegudes ni apreciades actualment com l' achicoria.

    L' explicació va ser d' allò mes extensa en cada planta, i la Natalia, que era la persona que ens donava el taller, en tot moment molt prudent, ens recomanava que provar o que era millor no intentar per a evitar problemes.

 

     Malgrat l' enorme quantitat de plantes, vam aconseguir arribar al riu Sénia, i allí, com no podia ser d' una altre manera, mes plantes. Resulta que després de 41 anys renegant de l' ortiga, fins i tot ella, te alguna propietat beneficiosa. Altres plantes que vam veure, prou conegudes van ser l' hipèric (herba de Sant Joan) i la Cua de Cavall tant la borda com la bona.

 

    El cert, es que un cop arribes als ponts, de l' única cosa que tens ganes, es de tirar amunt i cap a casa a descansar una estona, però sense cap mena de dubte, va ser un intensiu d' herbes medicinals o si mes no, remeieres, d' allò mes instructiu.