Blog - Taller BCNCityLights

Aquest taller, tot i haver-nos convocat a les 17.00 h, va començar ja amb bon peu a les 16.30 h, trobant-nos bona part dels assistents al carrer, a la porta del local on es feia, esperant impacients i amb il·lusió.

Només arribar, vàrem conèixer a la persona que l' impartia, en Mario Rubio, un personatge d' allò mes proper i amb mes ganes d' ensenyar el que sap, que les que alguns dels que hi érem tenien d' aprendre.

La cosa va començar amb una sessió intensiva de 4 hores, que es van passar volant, de teoria sobre enfoc, il·luminació exposició etc. tant en fotografia nocturna urbana, com de paisatge.

En acabar, va començar el taller pròpiament dit, tot desplaçant-nos a la torre Agbar en metro. Quatre consells mes i a disparar. Un dels consells mes importants d' aquella nit, que anéssim amb molt de comte amb els trípodes, que no seria la primera càmera, que veia caure. I dit i fet, s' ha d' anar amb molt de comte, ja que jo ja vaig veure la meva primera càmera caient. Així doncs, cal anar amb molta cura de l' equip.

Un cop vam tenir prou en aquesta localització, vam agafar els cotxes i ens vam aturar a la zona de l' MNAC. Aquesta crec que va ser la destinació amb menys gracia, ja que si be, la zona te força possibilitats, quan vàrem arribar, tota la il·luminació associada a les fonts, ja era apagada, així que la podem ometre.

Tornem a agafar el vehicles, i enfilem carretera cap al Garraf. Allí ens van dur a una cala, que tenia una gran virtut però també un gran defecte. La part bona eren les restes en ruïnes d' un edifici a la mateixa vora del mar i una casa i un túnel abandonats, però tenia el problema d' una enorme quantitat de contaminació lumínica i d' aquell taronja impossible d' equilibrar. Vam seguir practicant amb unes pautes mínimes l' exposició i l' hiperfocal.

Les 3 de la matinada, i jo, ja començava a tenir la mosca rere l' orella. Quan començaríem a il·luminar? Doncs no vaig trigar gaire a esbrinar-ho. Primer, sessió amb llana d' acer, una rapida tirada de 3 fotos, ben just una per a afinar exposició i 2 per mentre es dispara la càmera, veure com es feia anar l' eina. Demostració intent, de com fer una esfera de llum, i ja per fi, cap a pintar la caseta i terra amb lots, com utilitzar el flaix i eines de llum com els càtodes. Tot, molt agradablement explicat, i practicat fins les 5 de la matinada, hora en que el taller acabava, i a la que tots ja demanàvem l 'hora.

Sense cap mena de dubte, una experiència única i molt recomanable si us agrada la fotografia nocturna i el lightpainting.

Fotografia: Santi Gimeno il·luminacio: membres del taller BCNCityLights